Vikten av att uppleva bilderbokens magi på flera språk

Välkommen på kostnadsfritt fortbildningsseminarium!

Högläsning utvecklar barns ordförråd, stärker barns självkänsla och bidrar till barns emotionella utveckling. I nya läroplanen för förskolan lyfts nu läsning och samtal ännu tydligare.

Polyglutt är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för dig som vill jobba pedagogiskt i förskolan med läsning och flerspråkighet. Polyglutts unika egenskap är att alla böcker, som är noga utvalda, finns inlästa på svenska och många av böckerna finns även inlästa på upp till 15 andra språk. Just nu finns 600 inlästa översättningar i tjänsten. Under 2018 lanseras TAKK- och teckenspråksfilmer samt ytterligare 12 nya språk till bilderböcker i Polyglutt. 

Tillsammans med Anna Hällgren och Michaela Sti kommer vi i november till sex städer för att prata om den livsviktiga läsningen. Vi hoppas att du vill dela bilderbokens magi med oss!

Kvällens talare

placeholder

Anna Hällgren är läsinspiratör, bokstartare, frilansande bibliotekarie och årets Ulf Stark-pristagare. Hon lyfter under kvällen den livsviktiga läsningen, allas rätt till läsning och bilderboken som pedagogisk resurs i förskolan. Anna kommer också berätta mer om det nya priset Förskolebarnens litteraturpris och hur man kan jobba med det ute på förskolorna.

Michaela Sti är förskollärare och grundskollärare (1-6). Hon har jobbat inom utbildning i över trettio år varav 14 år i förskola, de senaste fem åren som central IKT-pedagog i Huddinge. Michaela sätter i sin föreläsning fokus på flerspråkighet, modersmål, berättande och digitala verktyg, som bland annat Polyglutt.

placeholder

placeholder

Det här får du

  • Bra tips på hur man kan arbeta med läsmiljön
  • Inspiration till att jobba med böcker på flera språk
  •  Information om vårt verktyg för språkutveckling och bilderböcker i förskolan
  •  Ett 30 dagars demokonto - helt kostnadsfritt

Hit kommer vi!

På alla orter bjuder vi på kaffe/te och smörgås 16.30. Föreläsningen varar 17.00-19.00.
Du anmäler dig via länken nedan. Hjärtligt välkommen!