En bok - flera världar

Välkommen på kostnadsfri inspirationsföreläsning!

Under denna kväll får ni som förskolepersonal metoder, inspiration och verktyg för att lyfta läsning och barnens språk, allt enligt läroplanen för förskolan. "Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk  genom att  lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter." Lpfö2018

Hur kan ni som förskola stimulera olika sorters läsning, flerspråkighet och erbjuda "goda" språkmiljöer? Hur kan den digitala bilderboken bli ett verktyg i förskolans lärmiljö och ge stöd kring högläsning, samtal och språkutveckling? På vilka olika sätt kan förskolan väcka barnens intresse för berättelser, texter och skriftspråk?

placeholder

Tillsammans med Anna Hällgren och Michaela Sti kommer vi under hösten till tre städer för att prata om den livsviktiga läsningen där läs- och lärglädjen utgår från bilderbokens magi. Vi hoppas att du vill komma och dela detta med oss!

placeholder

Det här får du

  •  Bra tips på hur man kan arbeta med läsmiljön
  •  Inspiration till att jobba med böcker på flera språk
  •  Fakta om Polyglutt - den marknadsledande bilderbokstjänsten för förskolan
  •  Demokonto Polyglutt - gratis 30 dagar

Hit kommer vi!

På alla orter bjuder vi på kaffe/te och smörgås 16.30. Föreläsningen varar 17.00-19.00.
Du anmäler dig via länken nedan. Hjärtligt välkommen!

Kvällens talare

placeholder

Anna Hällgren är läsinspiratör, bokstartare, frilansande bibliotekarie och årets Ulf Stark-pristagare. Hon kommer under kvällen lyfta och visa på olika sätt att jobba läs-, lek- och språkutvecklande med böcker som finns i Polyglutt Förskolebarnens litteraturpris.

Michaela Sti är förskollärare och grundskollärare (1-6). Hon har jobbat inom utbildning i över trettio år varav 14 år i förskola - de senaste fem åren som central IKT-pedagog i Huddinge och nu som processledare i Stockholms Stad. Michaela sätter i sin föreläsning fokus på flerspråkighet, modersmål, berättande och fördelar med att använda digitala verktyg i förskolan.

placeholder

Polyglutt är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för att arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan. Tjänstens unika egenskap är att alla böcker finns inlästa på svenska och många av dem finns även inlästa på upp till 45 andra språk. I det digitala biblioteket finns även böcker med TAKK- och teckenspråksfilmer. Böckerna är sorterade i kategorier och teman anpassade efter förskolan. En litteraturpedagogisk handledning av Agneta Edwards ingår i tjänsten. Läs mer på www.polyglutt.se.